INTERFLIX: De Vismarkt
Interflix fikst het!! De Nul Promille: voor een biertje met stijl
Zoekt u een tijdelijke of vaste extra kracht?
Slechts Eén adres: INTERFLIX
Vismarkt 6
Ravenburg
Hebt u zin in een koele Pint of een frisse limonade? Slechts één adres De Nul promille, voor diegene die liever 2 pintjes drinkt in plaats van 10 Promille

Free DHTML scripts provided by
Dynamic Drive

Een klant zoekt op korte termijn een goede werkkracht? Geen nood Felix is daar. Vanaf nu is de bestrijding van misdaad niet meer de hoofdzaak in de afleveringen. veel meer dan in Postbus X en Merlina ligt nu de klemtoon op de persoonlijke en zakelijke problemen van Interflix of de klanten van de Nul. Dat wil echter niet zeggen dat criminelen niet meer voorkomen in de uitzendingen. Het trio Tonio, maar ook andere nieuwe criminelen zullen het geweten hebben dat Pol en zijn vrienden hun pad kruisten. Want Pol vindt nog steeds dat criminelen vangen soms beter zelf kunt doen dan door de politie. Commissaris Van Pass denkt daar blijkbaar ook zo over want het gebeurt vaak dat hij samen met zijn vrienden van De Nul de handen in elkaar slaat om de boeven te vangen. Brigadier Maria-Jozef Mostaerd denkt daar echter lichtjes anders over en durft de arme commissaris wel eens onder druk te zetten. Gelukkig kan de commissaris af en toe eens goed van zich afbijten.

De klanten van de Nul zijn allemaal heel normale mensen  en de vaste klanten zijn naast de leden van Interflix, met name Felix Haantjes en Victorine Kiekens, voornamelijk de neven Van Hoplynus en de student woordenboek Melchior Marievoet (M.M.). De drie laatsten helpen Pol en Felix vaak met allerlei rare uitvindingen. Hoewel M.M. eerder de kapotte uitvindingen maakt dan echt zelf uitvindt.

Vermits Felix wel werk heeft maar geen werkzoekende doet hij vaak een beroep op zijn vrienden van De Nul en op zichzelf of op zijn secretaresse huishoudster Victorine Kiekens. Ook Jan Van Pass en dokter Jongbloed zijn gewillige parijen. Een kort lijstje van de interims: Chauffeur, Aap, reclamepanneel, bakker, verkoper in schoenenwinkel, schilder, ober, politieman, klokkenluider, wielerleider, kinderoppas, en ga zo maar door.


Wat was Interflix eigenlijk?
Het verhaal achter Interflix
Interflix was de spin-off van Postbus X. In tegenstelling tot Postbus X liepen hier meerdere hoofdpersonages door. Naast Pol die in alle delen te zien was speelde ook Haantjes verder een hoofdrol.

Een bijverschijnsel aan de setting van het verhaal, met name een interim-bureau is de hoge mate van productplacement. Vasco, die trouwens de flixters leverde, Paesendaele zijn maar enkele van de talloze voorbeelden. Dit stoort het verhaal niet echt maar zorgde wel voor een duidelijke trendbreuk met het verleden. De gastrollen zijn dan weer veel gevarieerder dan in het verleden, al komen vaste waarden als Anton Cogen en Jos Kennis zeker nog hier en daar terug. Interflix eindige nogal abrupt voor de makers en nog voor de laatste aflevering werd uitgezonden waren de decors reeds afgebroken, zo vertelde Paul Ricour ooit in een interview.

Een andere dan weer goede eigenschap van interflix is de ruime aandacht voor buitenscènes. De prachtige Leuvense vismarkt vormde het toneel voor de scènes aan het kantoor van Interflix en aan de Nul, het gemeentehuis van Ravenburg ligt eigenlijk in Dendermonde.