MERLINA: Detectivebureau Merlina
Al is het mysetrie nog zo groot, Merlina legt de waarheid bloot.
Detectivebrureau Merlina bestaat uit vier personen.Het brein en tevens directrice is Marie-Ann Meerschaut, die door haar vrienden Merlina wordt genoemd. Haar nichtje Annie Meerschaut, kortweg Ann genoemd, is ook detective. Policarpus Tack, Pol, is nu ja ook detective, of zoals hij het soms zegt, divetec. En tot slot hebben we Napoleon, de uitvinder van ondermeer de parafix, de acht-urenlijm, de x-bril, de video-bril en zoveel ontzettend meer. (Zie dossier, uitvindingen van Napoleon)
Hun directe vrienden en klanten: Laura Lutch, (Adjunct-)Commissaris Médard Stapel, Odilon Boeikens van Floepi, Juwelier Goudsmit, Graaf De Belletagio,....
Elke verhaal van ongeveer 27' gemiddeld draait rond een bepaald losstaand verhaal. Een misdaad, een onrechtvaardige daad gebeurt, iemand komt naar Merlina en Merlina komt in actie. Pol en Ann gaan ter plekke, of soms ook wel Merlina of Napoleon en onderzoeken de zaak. Verdwijningen, drugshandel, diefstal of bescherming, Merlina staat paraat. Met de hulp van de uitvindingen van Napoleon en de jonge kracht van Pol en Ann slagen ze er steeds weer in om het onrecht te herstellen. Hun vijanden zijn talrijk, Sardonis, Dokter Igor Mortis, Ramon de Ramanas zijn slechts enkele namen.
Ook in het buitenland of op verplaatsing staat Merlina paraat.
Het verhaal achter Merlina
Merlina is het eerste deel van de triologie: Merlina-Postbus X-Interflix. Pol, een werkloze opkoper, die eerder zeeman was, komt Nonkel Bob tegen en Nonkel Bob belootft hem aan werk te helpen. Daarop volgen de gebeurtenissen zich in een sneltreinvaart op en voor Pol het goed en wel beseft is hij verwikkelt in een heus detectiveverhaal. Pol besluit uiteindelijk te blijven werken voor Merlina en dit zal uiteindelijk 95 afleveringen vol spanning opleveren.
Ook een agent uit "De Opkopers", Odilon Boeikens, duikt terug op, en enkele andere gekende gezichten krijgen een nieuwe rol, zo was Adjunct-commissaris Stapel eerder de dorpsgek uit de Opkopers.