MERLINA: Sardonis
Raf Reymen

Merlina’s grootste vijand, officieel dan wel. Zijn bende mag dan al zijn samengesteld met de grootste klunzen die je kunt vinden in misdaadland, opvallend  genoeg kan hij zijn binnengehaalde buit meestal veilig stellen. Vaak zal Merlina hem als straf een bompakket of  een andere sanctie opleggen, maar hij zal nooit gevangen genomen worden.

Ook al is Sardonis geen moordenaar,  in de eerste aflevering vreest Merlina toch voor het ergste wanneer Ann in de handen van Sardonis valt. Hun brutale aanpak deed haar meteen vermoeden dat het hem was. Pol slaagt er vrij gemakkelijk in om Ann te bevrijden en te ontkomen. Hij doet echter geen enkele poging om Sardonis of een bendelid op te pakken?

Sardonis meeste gekende eigenschap is dat zijn gelaat het daglicht, maar eigenlijk alle licht, schuwt als de pest. Aanvankelijk door zich steeds op te houden in donkere oorden, later door het dragen van een babymasker. Wat hier achterschuilgaat hebben we het raden naar maar waarschijnlijk is Sardonis een bekende figuur. De burgervader, een minister, of gewoon de baker? Of is er andere reden waarom hij zijn gezicht liever niet toont?

Nog een eigenschap die hij zich later aanmeet is die van “geen moordenaar”. In tegenstelling tot de eerste aflevering probeert sardonis zich veel meer als een ondernemer te zien in de onderwereld dan als echte zware crimineel. Zijn strijd met Merlina draait van zijn kant uit vooral rond de geheime plannen van Napoleon.

 
De Sardonis uit het boek: Het geheim van Sardonis
Opgelet!!!!!! Het lezen van de volgende pagina kan schokkend zijn voor de lezer. Merlina zal na het lezen van deze pagina nooit meer hetzelfde zijn. In het boek komen schokkende zaken aan het licht die een hele andere kijk op de serie tot gevolg hebben. U bent gewaarschuwd! De website is in geen zin verantwoordelijk voor de nefaste gevolgen  van het lezen van de volgende pagina. Het geheim van sardonis