Postbus X
Setting Overzicht
Ravenburgse Post

Het Melkhuisje

De stad, Ravenburg

POSTBUS X: SETTING: De Ravenburgse Post
De Redactie
De redactie is het kloppende hart van de krant. Daar werken Felix Haantjes, de grapjas van het gezelschap en de jongste kracht, naast hem werkt Willem De Pachter, de oude rot in het vak, en aan de andere kant van het lokaal zitten Pol Tack en Jessi Kumps. Ook de nachtredacteur, Fons, heeft er zijn bureau. Daarnaast passeerden ook 3 interim krachten. Karen (De Sollicitanten) viel in meteen goed in de redactie, Magriet De Ridder en Hans Hermans (In de klauwen van de maffia), die zichzelf associeerden met de Nieuwe Journalistiek, werden snel de redactie uitgeveegd.
De redactie is één van de geliefkoosde plaatsen voor Felix om zijn grapjes uit te halen. Pol, maar soms hijzelf worden meestal het slachtoffer van die grappen. In een apart lokaaltje zit juffrouw Adèle Pluym, die hoofdredactrice is, vanuit haar kantoor houdt ze de volledige redactie in de gaten. Felix, Pol, Jessi en Willem kunnen dus ten allen tijden op de vingers worden getikt. Langs haar kantoor kan Jessi naar de doka, de donkere kamer, waar ze alle foto's die ze maakt ontwikkelt, maar ze kan er ook foto's trekken en Felix die durft zelfs zijn haar in de doka wel eens te wassen.
Personages
Felix Haantjes Ludo Hellinx
Adèle Pluym Loes Van de Heuvel
Willem De Pachter Raimond Jamine
Jessica Kumps Veerle Eyckermans
Policarpus tack Paul Ricour
Fons, De nachtredacteur Willy de Wit
Ga Naar de fotospecial
Het bureau van Hiks
In het kantoor van Hiks zit de centrale zetel van Postbus X en van de krant. Het kantoor was aanvankelijk van Jonathan Hiks, maar nadat hij was neergestort boven het amazonewoud (aflevering 25: De Erfgenaam) nam Ilse, zijn dochter zijn plaats in.
Met videocamera's houdt familie Hiks een discreet oogje in het zeil, zowel in de redactie als in het Melkhuisje. Zo kunnen Ilse en Jonathan af en toe ingrijpen, bijvoorbeeld als Haantjes weer eens een flauwe grap uithaalt.
Ook is er een geheime lift tussen het kantoor en de keuken van het Melkhuisje.
Juffrouw Pluym zetelt er soms als ze juffrouw hiks vervangt, maar ze heeft nooit iets ontdekt.
Personages
Jonathan Hiks Jaak vissenaken
Ilse Hiks Lulu Aertsgeerts
Ga Naar de fotospecial
Het Archief
In het archief werkt Archibald als hoofdarchivaris. Hij vergist zich nooit. Behalve die paar keer dat hij ging varen of dat een Belg een koers won. Hij weet altijd met welk dossier hij Pol en Jessi kan helpen.
Alleen jammer dat hij zo vaak moest verhuizen met zijn archief.
Personages
Archibald Jaak Van Hombeek
Ga Naar de fotospecial
De drukkerij
In de drukkerij zwaait Gaston de plak. Met zijn oorlappen hoort hij niks, maar als hij die af doet is hij altijd wel te vinden voor een grapje.
Hij staat ook in voor de schikking, samen met Willem, van de krant. Hij geeft soms als het moet de artikeles in de computer in. Ook extra editie of valse kranten wilt hij wel drukken voor de bazen maar ook voor Pol.
Personages
Gaston Gust Lancier